Babusgató babamasszázs, a természetes együttlét

A BABAMASSZÁZS JÓTÉKONY HATÁSAI

A rendszeresen végzett babamasszázsnak számos kedvező hatása van mindamellett, hogy örömforrást jelent babának, mamának és a papának is egyaránt.

A masszázs hatására javul a test oxigénellátása, segíti a baba izmainak, izületeinek ellazulását, szabadabb mozgást biztosítva számára. A masszázs segít megelőzni a gyakori emésztési rendellenességek kialakulását. Stresszoldó hatású és ösztönzőleg hat a test öngyógyító mechanizmusaira.

Növeli a mama önbizalmát, kapcsolatuk sokkal harmonikusabb lesz. Az érintés hatására a babában kialakul a bizalom a szülők irányába és az egészségesen fejlődött kötődés végig kíséri őket a kisgyermekkor, a serdülő és kamaszkor, valamint a felnőtté válás folyamatában.

A kisbaba a masszázst valamennyi érzékszervével észleli. Fülével hallja az édesanya hangját, orrával érzi az illatát, szájával ízleli bőrének ízét, szemével látja édesanyja arcát és bőrével érzékeli az érintést.

A BABAMASSZÁZS BÖLCSŐJE INDIA

Indiában ősi hagyományai vannak a csecsemő- és gyermekágyi masszázsnak. Évezredeken át generációkon keresztül öröklődött és öröklődik napjainkban is anyáról gyermekre, mesterről tanítványára a babamasszázs tudománya. A nyugati kultúrában csak pár száz éve terjedt el a betegségmegelőző és gyógyító hatású masszázs, tehát nincs olyan mélygyökerekre visszanyúló hagyománya, mint Indiában.

Az Ayurvéda az élet tudománya. Indiából eredő, vallási irányzatoktól és bálványoktól mentes, holisztikus szemléletű, alternatív egészségmegőrző szellemi tudomány, mely több mint 5000 éves múltra tekint vissza.

Az ayurvédikus babaápolás egyedisége többek között abban rejlik, hogy törekszik a baba személyiség és testtípusának legmegfelelőbb olaj kiválasztásával egyéni, személyre szabott kezelést adni. A masszázshoz telítetlen zsírsavakat tartalmazó, 100 %-os hidegen sajtolt növényi olajakat használunk.

MENNYI IDŐS KORTÓL ÉRDEMES ELKEZDENI A BABAMASSZÁZST?

Az Ayurvéda elveire épülő babamasszázs nincs korhoz kötve. Minél előbb ismerkedik meg a baba az egész testre kiterjedő érintéssel, annál előbb válik számára természetessé.

Indiában, ha egészséges a baba, a köldökzsinór elvágása után rögtön meg is masszírozzák. Nálunk kb.6-7 hetes kortól, a köldökcsonk begyógyulásával végezhető.

Babusgató babamasszázs tanfolyamaim ajánlott korosztálya 2 hónapos kortól 6 hónapos korig. Véleményem szerint a legideálisabb 2-3 hónapos korban elkezdeni a kisbaba masszírozását, mely akár 3-4 éves korig is végezhető.

Ide várlak Benneteket:
CSOPORTOS TANFOLYAMOK
A tanfolyam 4 alkalomból áll:
(heti 1x1 óra , 4 egymás utáni héten keresztül)
 
Minden kisbabát a saját anyukája masszíroz.
A tanfolyam elméleti tananyagának elsajátítása egy általam összeállított több mint 30 oldalas jegyzet alapján történik. Ezen belül megismerkedünk az Ayurvéda filozófiájával, a babák és a mamák testtípusával, a masszázshoz használható olajakkal, beszélünk a kötődés fontosságáról, a babamasszázs hatásairól, az ayurvédikus babaápolás egyediségéről, a baba-mama kapcsolatok erősségeiről, buktatóiról. A tanfolyam gyakorlati részében az ősi indiai babamasszázs fogásait sajátítják el a tanfolyamon résztvevő anyukák.
A Babusgató babamasszázst azt teszi egyedivé és különlegessé, hogy ötvöztem az ayurvéda elveire épülő ősi, hagyományos indiai babamasszázst a népi eredetű gyermek mondókáinkkal, dalainkkal. Tehát minden egyes masszázsfogáshoz tartozik egy-egy mondóka vagy dalocska, mely plusz élményt nyújt babának és a mamának egyaránt.
A tanfolyam ideje alatt folyamatos figyelmet kapnak a babák egyéni igényei!
 
Részvételi díj:
20 000 Ft/4 alkalom/család
 
Koraszülött vagy sérült gyermeket nevelő családok számára egyéni kedvezményt nyújtok személyes vagy e-mailben történő megbeszélés alapján!
 
A részvételi díj tartalmazza:
egy általam összeállított írásos összefoglalót a babamasszázs és az ayurvéda elméleti hátteréről
egy laminált lapot képekkel, leírásokkal a babamasszázs lépéseiről
tanfolyam ideje alatt a masszázshoz szükséges olajat.
baba-mama oklevelet
ONLINE TANFOLYAMOK
Az online tanfolyam BÁRMIKOR elkezdhető és BÁRHONNAN elvégezhető.
 
KIKNEK AJÁNLOM?
 
VÁRANDÓS KISMAMÁKNAK, akik már a várakozás ideje alatt szeretnék elsajátítani a masszázs gyakorlati és elméleti tudását, így már felkészültebben lesz lehetőségük elkezdeni a kisbaba masszírozását.
 
ÉDESANYÁKNAK, akiknek kisbabájuk még nem múlt 6 hónapos. A legideálisabb 2-3-4 hónapos korban elkezdeni a kisbaba masszírozását.
Az első 2 hónap alatt kialakul egyfajta napirend, a kisbaba éber állapota egyre hosszabbodik, így könnyebben tudjuk beilleszteni napirendjébe a babamasszázst.
 
Az online tanfolyam 3 különböző előfizetési csomaggal érhető el egy zárt fb csoportban.
 
1. Csillagom csomag: 2 hét csoporttagság - 10 000 Ft
2. Bóbita csomag: 4 hét csoporttagság - 15 000 Ft
3. Babusgató csomag: korlátlan csoporttagság - 20 000 Ft
 
BARÁTNŐ KEDVEZMÉNY
Ha barátnőddel, régi vagy új ismerősöddel jelentkeztek, a választott csomagból 10 % kedvezmény jár mindkettőtöknek!
 
Koraszülött vagy sérült gyermeket nevelő családok számára egyéni kedvezményt nyújtok személyes vagy e-mailben történő megbeszélés alapján!
 
A csoportos és online babamasszázs tanfolyam aktuális időpontjait keresd közösségi oldalunkon.
Szeretettel várlak!
+36 20 972 41 40
kockaagnes@gmail.com
Az oldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll!
Copyright – Sáráné Kocka Ágnes