Kerekítő - baba-mama foglalkozások

MI A KEREKÍTŐ?

A kisgyermekek számára a világ édesanyjuk ölében és a közös játékban kerekedik ki első ízben. Nem is lehet kerekebb a világ, ha gyermeket ringatsz, cirógatsz, dögönyözöl, csiklandozol. Ezek a játékok fogva tartanak egy életérzést, mely szerint kerek a világ és élni jó! Ez az útravaló egy életre szól.
A KEREKÍTŐ ötletgazdája J. Kovács Judit drámapedagógus, aki maga is három gyermekes édesanya.

A népi ölbeli játékok felelevenítése céljából szülők és pedagógusok számára hangtárral ellátott honlapot indított és a népi ölbeli játékok népszerűsítésére könyveket jelentetett meg. A könyvek anyagát foglalkozásainkon élőben elevenítjük fel, élő énekszóval és hangszerjátékkal színesítve.
A Kerekítő foglalkozások dal és mondókatára teljes mértékben népi eredetű, e tekintetben az első baba-mama program az országban, ahol nem használunk sem szerző által írt műveket, sem más népek dalait, mert fontosnak tartjuk, hogy a kicsik elsőként saját népdalaink dallam és ritmusvilágával találkozzanak.

https://kerekito.hu/

MIK AZOK AZ ÖLBELI JÁTÉKOK?

Az ölbeli játékok, más néven bizalmi, kapcsolatteremtő játékok biztosítják az élet első éveinek önfeledt együtt játszását, az érintést, a testközelséget, a szeretetteljes hangulatot, melyek segítik a biztonságos korai kötődést, erősítik az érzelmi biztonságot, mely az értelmi és érzelmi fejlődés alapja. Ezek a rövid, korosztálynak megfelelő, kántált, sokszor énekelt rigmusok egyben a művészeti, zenei és érzelmi nevelés alapkövei is.
Mindezen túl ez a játék gyengéden segíti az anya-gyermek közötti szimbiózis megszűnését, a fokozatos leválást is. Az ölbeli játékok látszólagos egyszerűségük ellenére rendkívül összetettek. Egy-egy ölbeli játék azonos időben több érzékszervet von be egyazon cél érdekében. Az anya által közvetített inger pedig a gyermek fejlődését és olyan képességek fejlődését szolgálja, melyek a személyiség fejlődésükhöz és később a tanuláshoz nélkülözhetetlenek. Észrevétlen fejleszti a kisgyermek anyanyelvi képességeit, szókincsét, beszédértését, beszédészlelését, hallását, kifejezőkészségét, memóriáját, ritmusérzékét, koncentráló képességét, egyensúly érzékét, mozgáskoordinációját, szocializációját.

MIKORTÓL AJÁNLOTT?

Ajánlott korosztály 0-4 éves korig.
Az ölbeli játék az az első játékforma, melyet a még beszélni sem tudó gyermekkel is játszhatunk akár pár hónapos kortól. Az élő énekszó és hangszerjáték minden korosztályt elvarázsol. A kicsik ösztönös utánzási vágyukra építve, a sokszori játszás során önállóan kapcsolódnak be játékainkba és válnak passzív szemlélődőből aktív, kezdeményező szereplővé.

Ide várlak Benneteket:
CSOPORTOS BABA-MAMA FOGLALKOZÁSOK
Heti rendszerességgel Kaposváron, Marcaliban, Nagyatádon és Barcson kerekítjük a világot. A csoportokhoz folyamatosan van lehetőségetek csatlakozni. Helyi információkról, szünetekről, változásokról hírlevélben értesítem az anyukákat, ezért ha szívesen csatlakoznál, évi egy alkalommal bejelentkezést kérek szépen a www.kerekito.hu oldalon a megfelelő helyszín kiválasztásával.
Aktualitásokat pedig közösségi oldalunkon tudjátok nyomon követni.
ONLINE KEREKÍTŐ MONDÓKÁZÓ
Az online foglalkozások az elmúlt két évad online anyagára épülnek, így elérhetőek lesznek élő bejelentkezéseim, benne Kerekítő manó bábos jeleneteivel és tematikus felvételeim is, benne sok-sok mondókával, hangszerjátékkal.
Minden felvétel elkészítésekor figyelembe vettem az életkori sajátosságokat.
Az online tartalmaknak is célja, hogy igazodva a jelesnapokhoz, évszakokhoz, ötleteket adjak az otthoni mondókázáshoz, közös játékhoz.
Így bármikor és bárhol játszhattok velem kedvetekre, határok nélkül!

Az online csoportban három előfizetéses csomag közül van lehetőségetek választani.

Bővebb információért kérlek keress bizalommal!
HÍVD APÁT IS! – CSALÁDI KEREKÍTŐ
Heti rendszerességű foglalkozásainkra elfoglaltságuk miatt csak ritkán jutnak el hozzánk az édesapák. A hétvégi családi Kerekítőt a célból indítottam útjára, hogy Ők is részesei lehessenek az önfeledt közös játék élményének.

Alkalmi jelleggel, évszakos vagy jelesnap alkalmából megkeresésre örömmel és szívesen tartok Kerekítő foglalkozást .

 
Kövess minket, és csatlakozz közösségi oldalunkhoz is!
Dalos kedvvel, szeretettel várlak Benneteket!
Játsszunk, mozogjunk, daloljunk együtt!
+36 20 972 41 40
kockaagnes@gmail.com
Az oldal teljes tartalma szerzői jogvédelem alatt áll!
Copyright – Sáráné Kocka Ágnes